Voor de Marina Abramović-tentoonstelling geldt een toeslag. Zie Stedelijk.nl/toeslag, ook voor uitzonderingen.

Nieuws — 4 mei 2016

Amsterdam, 29 april 2016 - In vier zalen op de bovenetage presenteert het Stedelijk deze zomer Jan Dibbets’ recente serie New Color Studies (2010-2014). Dibbets baseerde deze werken op twee negatieven van auto-oppervlakken uit 1976. 

De New Color Studies worden gepresenteerd in combinatie met de oorspronkelijke Color Studies uit de jaren 70. Deze werden destijds afgedrukt op het maximale formaat dat toen mogelijk was. Nu, 40 jaar later, bieden digitale technieken de mogelijkheid tot extreme vergrotingen, wat geleid heeft tot de nieuwe monumentale ‘abstracte’ kleurenstudies.

Jan Dibbets (1941) is een van de meest toonaangevende en invloedrijke Nederlandse kunstenaars met een internationale reputatie. In zijn werk zijn licht, kijken, perspectief en ruimte terugkerende elementen. Dibbets had zijn eerste grote solotentoonstelling in 1972 in het Stedelijk Museum, dat inmiddels ruim zestig werken van de kunstenaar in de collectie heeft.  

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de Press Office van het Stedelijk Museum, 020 - 573 2660 / 656 of pressoffice@stedelijk.nl