Nieuws — 9 dec 2004

Wethouder van Cultuur Hannah Belliot onthulde 12 december het eindresultaat van een educatief programma in het Stedelijk Museum. Het project werd uitgevoerd door leerlingen van de IMC Weekendschool uit Amsterdam West.

De vormgevers Frank Tjepkema en Janneke Hooymans verzorgden het educatieve programma in het kader van de tentoonstelling Geel Metalliek- Goud voor Robert Smit. Vier zondagen lang werkten deze vormgevers met leerlingen van de IMC Weekendschool. Deze ‘school’ is een particulier initiatief ten behoeve van kinderen uit achterstandsgezinnen. Leerlingen van tien tot veertien jaar krijgen er drie jaar les van professionals met een passie voor hun vak. 

Tjepkema en Hooijmans onderzochten met dertig kinderen het thema goud en werkten aan een cadeautafel voor Koning Midas. Zo verrezen kastelen, pistolen, harten voor de liefste moeders, fruitschalen en poffertjestaarten. De keramische 'objecten van begeerte' zijn bedekt met goudluster. Bovendien worden vijftig foto’s getoond van goud, de kleur goud en het gevoel van goud. Deze foto's zijn door de leerlingen gemaakt in hun eigen omgeving.

De eindpresentatie van het Goudproject is nog tot en met 9 januari te zien. De tentoonstelling Geel Metalliek- Goud voor Robert Smit duurt nog t/m 30 januari.