Nieuws — 29 nov 2013

Ann Goldstein trad op 1 januari 2010 aan als artistiek directeur van het Stedelijk Museum. Vanaf het begin van haar directeurschap heeft Goldstein zich ingezet voor een OPEN museum.

Het is Ann’s persoonlijke wens publiekelijk afscheid te nemen middels een OPEN HUIS waar iedereen welkom is. Een afscheid passend bij haar visie op het nieuwe Stedelijk: een gastvrij en open museum voor iedereen die de vermaarde collectie van het Stedelijk en de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst wil ervaren.

Voorafgaand aan de grootse heropening van het Stedelijk Museum in 2012, ontwikkelde Goldstein de tentoonstellings- en evenementenserie The Temporary Stedelijk. De tentoonstellingen Taking Place en Making Histories, de ontwikkeling van het ambitieuze Public Program en de educatieve programma’s, het project Global Collaborations en de uitgebreide samenwerkingsverbanden met collega-instellingen, zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Goldstein het museum terugplaatste in het hart van de moderne en hedendaagse kunst- en designwereld.

De rijke collectiepresentatie in het nieuwe Stedelijk belichaamt Goldsteins visie als curator: ze plaatst de kunstenaar centraal in de museumpraktijk en zet de complexe, dynamische onderlinge verbanden tussen de artistieke praktijken wereldwijd helder uiteen. Hiermee, en met de tentoonstellingen die zij onder haar directeurschap ontwikkelde en begeleidde, heeft Goldstein het Stedelijk stevig verankerd in de 21e eeuw.

Iedereen is welkom! Tijdens het OPEN HUIS is het museum gratis toegankelijk en zijn de volgende tentoonstellingen te bezichtigen: Au Bonheur des Dames van Paulina Olowska, Written on the Wind van Lawrence Weiner en Kazimir Malevich and the Russian Avant-Garde en TYPE/DYNAMICS: Jurriaan Schrofer/LUST

OPEN HUIS
Datum: vrijdag 29 november
Tijd: 18.00 - 20.00 uur
Entree: Museumplein 10, gratis toegang

Lees de afscheidsbrief Ann Goldstein (PDF)