Nieuws — 17 aug 2007

Fotograferen à la Warhol, stoepkrijten met kunstenaars én kunst maken met David Bade en Rosemin Hendriks.
25 en 26 augustus 2007, Post CS-gebouw

Voor het eerst vindt de Uitmarkt plaats in het Oostelijk Havengebied, onder meer op het Oosterdokseiland. Natuurlijk pakt het Stedelijk Museum, tijdelijk gehuisvest op het eiland, dit jaar flink uit. Wat is er allemaal te doen?

* jezelf op Warholiaanse wijze fotograferen, als voorproefje op de grote Andy Warhol-tentoonstelling die 12 oktober opent

* kunst maken samen met David Bade, deelnemer aan de tentoonstelling Drawing Typologies – Voorstel tot Gemeentelijke Kunstaankopen, die nu in het Stedelijk Musuem CS te zien is. Naar aanleiding van actuele thema’s, zoals ‘Wilders’, ‘afrekening’ en ‘berekening’, en op basis van gesprekken met bezoekers, zal hij op museumwanden, die geplaatst zijn op het parkeerterrein voor het Post CS-gebouw, grote tekeningen maken. Dat doet hij niet alleen: hij nodigt iedereen uit om vooral mee te doen en samen met hemde tekeningen af te maken. In de loop van de Uitmarkt verhuizen de wanden naar het Stedelijk Museum zelf – het is dus de kans om te exposeren in het museum!

* een Familierondleiding bijwonen en je met het hele gezin door de tentoonstellingDrawing Typologies laten leiden – en als je wilt ook tekenopdrachten maken (11-12.30 uur, € 4,50, aanmelden via juniorclub@stedelijk.nl)

* meedoen aan de speciale Kinderworkshop onder leiding van kunstenaar Rosemin Hendriks op zondag 26 augustus. Het thema is Zelfportret. De workshop is voor kinderen(7-12 jaar), zij maken eerst een foto van zichzelf met behulp van een afstandsbediening en daarna een groot zelfportret met houtskool op papier. (14-16 uur, € 4,50, aanmelden via juniorclub@stedelijk.nl)

* in Pakhuis de Zwijger programmeert het museum een kunstzinnig halfuurtje met kunstenaars Heringa/Van Kalsbeek, die in het Stedelijk het culturele seizoen openen met de spectaculaire beeldententoonstelling Cruel Bonsai.                                                                                                                         

Noot voor de redactieVoor meer informatie: Press Office, Marie-José Raven, tel. 020 – 573 26 56, m.raven@stedelijk.nl. Voor meer informatie over de Uitmarkt: Roeland Dekkers 020 – 621 13 02 of Mirjam Bentz van den Berg 020 – 621 13 07.

STEDELIJK MUSEUM CS, Post CS-gebouw, 2e verdieping, Oosterdokskade 5, Amsterdam

Geopend: dagelijks 10-18 uur. Entree: € 9 / 0-7 jaar, MK: gratis. Overige informatie:www.stedelijk.nl.