Nieuws — 28 jun 2018

Cees de Bruin (interim voorzitter raad van toezicht): “Zoals wij al direct na het verschijnen van het rapport hebben bericht, zijn wij de onderzoekers dankbaar voor hun inspanningen en omarmen wij alle aanbevelingen uit het rapport. Naast de zaken die in de afgelopen maanden al zijn geïmplementeerd, heeft de raad van toezicht recent de nu geldende statuten gewijzigd waarmee de bevoegdheid om alle leden van de raad van toezicht te benoemen komt te berusten bij het College van burgemeester en wethouders op voordracht van de raad van toezicht. Daarnaast is in samenspraak met de gemeente een profielschets van de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht opgesteld waarvoor de werving inmiddels is opgestart. 

De raad van toezicht wil nogmaals haar waardering en erkentelijkheid uitspreken, zoals dit ook al eerder is gedaan, voor de grote artistieke inspanningen van Beatrix Ruf en haar bijdrage voor het museum. 

Het is van belang, voor alle betrokkenen bij het museum, om ons nu in gezamenlijkheid te richten op de toekomst van het Stedelijk Museum Amsterdam”.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Press Office van het Stedelijk Museum, 020 573 2660 / 662 of pressoffice@stedelijk.nl