Nieuws — 2 dec 2008

Op zaterdag 6 december a.s. organiseren MTV en het Stedelijk Museum een unieke workshop voor jongeren tussen 16-24 jaar over het schrijven van scripts en het ontwikkelen van storyboards voor korte films. Met deze workshop gaan MTV en het Stedelijk Museum een unieke samenwerking aan die in 2009 verder uitgebreid zal worden. De workshop gaat van start in ‘De Bouwkeet’ van het Stedelijk Museum, die momenteel op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord staat, en eindigt daar vlakbij, in het gebouw van MTV.

MTV heeft een rijke historie in de productie van creatieve korte films. Onlangs is OOOH! MTVgelanceerd; 12 shorts die in samenwerking met verschillende toonaangevende bureaus zijn geproduceerd. Naar aanleiding hiervan is het idee voor de workshop ontstaan. 

De korte films beginnen steevast met het uitwerken van het idee, door middel van het schrijven van een script en het maken een storyboard. Tijdens de workshop leren MTV-creatieven Dylan Griffith en Ward Graumans jongeren de kneepjes van het vak en begeleiden zij hen bij het schrijven van een eigen script.

‘De Bouwkeet’ 
In de vijftien maanden dat het Stedelijk Museum geen vast onderkomen heeft, reist het door Amsterdam met allerlei projecten, gebundeld inStedelijk in de Stad. Verbindend project is ‘De Bouwkeet’ - de uitvalsbasis voor experimenten, (gratis!) workshops, performances, lezingen, wandelingen, discussies en spreekuren met kunstenaars en medewerkers van het museum. 

‘De Bouwkeet’ doet vele stadsdelen aan en staat nu bij de NDSM-werf in Noord. Samenwerken met buurman MTV ligt voor de hand – beide partijen hebben een creatieve en rebelse achtergrond, gericht op de hedendaagse beeldende cultuur. De route van De Bouwkeet en de projecten van Stedelijk in de Stad zijn te volgen via een speciale website: www.stedelijkindestad.nl.

Tijdstip en deelname 
De workshop vindt plaats op zaterdag 6 december van 13.00 – 16.00 uur. 

Verzamelen: bij ‘De Bouwkeet’ van het Stedelijk Museum op de NDSM-werf, tegenover de aanlegsteiger van de NDSM-pont. De workshop wordt voortgezet in het gebouw van MTV.

Deelname aan deze workshop is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren is dan ook noodzakelijk en dit kan viastedelijkindestad@stedelijk.nl of telefonisch op 020 57 32 741

Noot voor de redactie: 
voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

MTV Networks 
Christel Veld
020-4937267
christel.veld@mtvne.com
www.mtvnetworks.nl