Nieuws — 23 feb 2023

Het Stedelijk opent op 24 februari het SoundLAB, in samenwerking met Muziekgebouw aan ‘t IJ en studenten Muziek en Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Muziek is een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Binnen dit SoundLAB onderzoek je hoe beeld en geluid samen een nieuw verhaal vormen. Ritme, contrast, herhaling, maar ook kleuren en vormen zijn eigenschappen die voorbij zullen komen. Bespeel de pluk- en voelmuren, componeer nieuw beeld en geluid op het Kandinsky Canvas en maak fabrieksmuziek op de lopende band.  

Het lab is onderdeel van de tentoonstelling Modern, waarin er nieuw licht wordt geworpen op de 19de- en vroeg 20ste-eeuwse moderne kunstenaars en ontwerpers die niet alleen voor de elite wilden werken, maar zoveel mogelijk mensen wilden bereiken. Muziek is hierin een grote inspiratiebron. De tentoonstelling is te zien van 18 mei t/m 24 sep 2023. In het Muziekgebouw vind je het originele SoundLAB waar het ontdekken van nieuwe klanken met wonderlijke instrumenten centraal staat.

werk van Kandinsky
Wassily Kandinski – Kleine Welten IV, 1992