Nieuws — 21 jan 2004

Rijkman Groenink - voorzitter van de Raad van Toezicht i.o. - en de directie van het Stedelijk Museum hebben het bestuur bekendgemaakt van een stichting die speciaal tot doel heeft het bijeenbrengen van de nog ontbrekende gelden voor de renovatie en nieuwbouw van het Stedelijk.

Het bestuur van deze stichting bestaat uit zes leden. Naast de twee voorzitters, Morris Tabaksblat en Cor van Zadelhoff, zijn dat mevrouw Els van der Plas en de heren Yoeri Albrecht, Rijkman Groenink en Joop van den Ende. Van der Plas, Albrecht en Groenink maken tevens deel uit van de Raad van Toezicht i.o. die vorige week door B en W van Amsterdam is benoemd.

Het doel van de Stichting fondsenwerving en -beheer uitbreiding en renovatie Stedelijk Museum is het verwerven van gelden die netto ten behoeve komen van de renovatie en uitbreiding van het Stedelijk Museum te Amsterdam.

Na eerdere toezeggingen van de gemeente Amsterdam van € 10 miljoen extra en € 5 miljoen van de rijksoverheid, en een substantiële toezegging van de VandenEnde Foundation, ontbreekt nu nog zo’n € 15 miljoen op het geschatte totale bouw- en inrichtingsbudget. De extra bijdrage van de gemeente Amsterdam is gekoppeld aan de voorwaarde dat dit bedrag via derden wordt verworven.