Nieuws — 4 nov 2003

Het Stedelijk Museum heeft verheugd gereageerd op het besluit van het College van B & W in Amsterdam om het museum tijdelijk te verhuizen naar het voormalige TPG-hoofdgebouw (postdistributiecentrum) op het Oosterdokseiland, nabij het Centraal Station.

In de moderne en opvallende hoogbouw uit 1968 van architect Piet Elling zal het Stedelijk zich vestigen op de tweede, derde en deels ook elfde verdieping. In totaal gaat het om ca. 7.000m2 vloeroppervlak, waarvan ongeveer 5.500m2 is bestemd voor tentoonstellingen en presentaties van de eigen collectie. De definitieve contracten met hoofdhuurder MAB zullen naar verwacht binnenkort worden getekend.

De opening van het Stedelijk op deze locatie is gepland in april 2004. De sluiting van het gebouw aan de Paulus Potterstraat staat vooralsnog voor 31 december dit jaar op de agenda. Depots, kantoren en bibliotheek van het Stedelijk zullen gesitueerd blijven aan de Deccaweg 26, nabij Station Sloterdijk.

De staf van het Stedelijk stelt momenteel het programma op de nieuwe locatie samen. Eind dit jaar wordt daar meer duidelijkheid over verwacht. Momenteel wordt ook gewerkt aan een nieuw Plan van Eisen voor de renovatie en uitbreiding van het gebouw aan de Paulus Potterstraat, zoals afgelopen zomer was geadviseerd door de Commissie Toekomst Stedelijk Museum.