Nieuws — 22 nov 2005

De Grafische Cultuurstichting, organisator van de jaarlijkse prijs voor het Best Verzorgde Jaarverslag, kende de eer van het Bestverzorgde Jaarverslag 2005 toe aan het Stedelijk Museum.

De jury koos het museumverslag uit een totaal van 107 inzendingen, waaronder algemene/financiële jaarverslagen, sociale jaarverslagen, milieujaarverslagen en bewonersjaarverslagen.

De jury in haar rapport: “Het verslag van het Stedelijk is sober. Het dankt zijn kracht grotendeels aan de inhoud, een soort catalogus. Geen trucs, geen rariteiten; puur, verfrissend en toegankelijk. Het aaibare omslag en het dunne, Japans gevouwen binnenwerkpapier doen de rest. Kortom: een voorbeeldig jaarverslag.” 
Het boekje ‘Stedelijk Museum Amsterdam 2003/2004’, dat verslag doet van twee jaar Stedelijk Museum, is vormgegeven door Ben Laloua/Didier Pascal. Het werd gedrukt bij Die Keure in Brugge en gebonden bij Hexspoor in Boxtel. Redactie: Jelle Bouwhuis. Kroniek: Willem van Beek. 

De selecties van De Bestverzorgde Jaarverslagen zijn opgenomen in de collectie Zeldzame en Kostbare Werken van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam.
Meer informatie: www.grafischecultuur.nl

Stedelijk Museum Amsterdam 2003/2004
208 pagina’s (NL/EN). ISBN: 90-5006-1702