Tentoonstelling — 14 sep t/m 25 okt 2003

Te zien bij Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59, Amsterdam.

Het kunstenaarschap van Arnoud Holleman (1964, Haarlem) is niet makkelijk te plaatsen. Holleman heeft zich de afgelopen tien jaar op een kwikzilveren manier tussen individuele expressie en collectieve werkprocessen heen bewogen. De intimiteit van het atelier (waar hij zogenaamde ‘spermatekeningen’ maakt) wisselt hij af met de wereld van de televisie, het toneel of de gedrukte media.

Holleman werkte als schrijver en regisseur aan televisieprogramma’s als Driving Miss Palmen, de in India geproduceerde 'Bollywood' soap over de Nederlandse kunstwereld en Nederlandse literaire kringen. Hij maakte met Arjan Ederveen de serie 25 Minuten en werkte samen met theatergroep Mugmetdegoudentand. Sinds 2000 is hij samen met Jop van Bennekom eindredacteur van het wereldwijd geprezen Re-Magazine.

Hoog tijd voor een eerste Nederlandse solopresentatie waarin hij zijn veelzijdige artistieke houding binnen een 'klassieke' tentoonstellingsruimte articuleert. In de tentoonstelling is veel nieuw werk te zien, inclusief een publicatie die werd ontworpen door Jop van Bennekom. De SMBA Nieuwsbrief publiceert een tekst van Alexis Vaillant (Parijs).

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA) is de projectruimte van het Stedelijk Museum in het hartje van de stad en de plek voor actuele kunst uit Amsterdam. SMBA organiseert tentoonstellingen en projecten met Amsterdamse kunstenaars in een internationale context. SMBA is een platform voor artistiek experiment en een springplank voor jong talent. Eind 2003 bestaat SMBA tien jaar. In januari en februari 2004 wordt dat gevierd met het jubileumproject WE SHOW ART.