Tentoonstelling — 23 apr t/m 2 okt 2016

Het Stedelijk Museum presenteert de eerste Europese museumsolo van de Amerikaanse kunstenaar Avery Singer (New York, 1987). Het is ook voor het eerst dat haar werk in Nederland te zien is.

De tentoonstelling geeft een goed beeld van het werk van de kunstenaar vanaf 2012. Singer presenteert in de IMC Zaal op de eerste verdieping onder meer de grote installatie waarmee zij indruk maakte tijdens haar solo in Statements op Art Basel 2015, en die sindsdien onderdeel is van de collectie van het Stedelijk. De tentoonstelling bevat ook nieuw werk dat Avery Singer speciaal voor haar solopresentatie maakt.  

STEDELIJK CONTEMPORARY

Het Stedelijk Museum presenteert voortdurend dynamische solotentoonstellingen van een veelbelovende generatie kunstenaars. Het gaat veelal om nieuwe producties en recente aankopen. Het Stedelijk reageert hiermee op de actualiteit en stimuleert hedendaags talent door, in sommige gevallen, ook de positie van opdrachtgever in te nemen. Voor het Stedelijk zijn kunstenaars de betekenisgevers van onze tijd. Door een duurzame relatie aan te gaan met de kunstenaars van nu krijgt de collectie van de toekomst een gezicht.

De Stedelijk Contemporary presentaties in 2016 en 2017 worden mede mogelijk gemaakt door Ammodo.