Tentoonstelling — 28 okt t/m 5 nov 2005

Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar reservations@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer en de datum waarop het programma plaatsvindt dat u wilt bezoeken.

Kleine presentatie in het kader van Amsterdam Dance Event 2005 waarin 7 VJ’s hun werk laten zien.

Bescheiden overzicht (in de trappenhuiszaal op de 2de verdieping van Stedelijk Museum CS) van de visuele cultuur die zich ontwikkeld heeft bij de Dance muziek, ooit begonnen in de Roxy. Met: VJK, Micha Klein, OO-Kaap, Vision Impossible e.a.
De werken zijn niet live. Doordat op de muren beelden van feesten zijn te zien zal de bezoeker een idee krijgen wat een dance-event inhoudt.

Concept: Edwin Suer
Curator: Jim Cook

Het Amsterdam Dance Event is dit jaar van donderdag 27 tot zaterdag 29 oktober. Tijdens de drie dagen treden ‘s avonds in 30 clubs 400 DJ’s en artiesten op voor meer dan 50.000 bezoekers. Dit maakt het ADE tot ’s werelds grootste club festival. Gedurende de dag is het ADE een muziekconferentie voor de elektronische muziekindustrie met meer dan 1500 professionele deelnemers, inclusief de grootste producers, deejays en de gehele zakentop.

Dance is More Than Music is een project van de BelangenVereniging Dance (BVD) in samenwerking met het Amsterdam Dance Event, Nationaal Pop Instituut, Stedelijk Museum CS en het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Op 28 en 29 Oktober zijn ook presentaties in het Nederlands Instituut voor Mediakunst.