Tentoonstelling — 30 mrt t/m 16 mei 2007

Tien internationaal vermaarde kunstenaars, te weten Eberhard Havekost, Sarah Morris, Dirk Skreber, Jonathan Meese, Daniel Richter, Gert en Uwe Tobias, Angus Fairhurst, Luc Tuymans, Wilhelm Sasnal en Michael Raedecker hebben belangeloos een bijzonder kunstwerk gemaakt voor een speciale grafiekportfolio.

Het Stedelijk Museum zal die uitbrengen in een beperkte oplage van honderd stuks, de werken zullen een maand op zicht zijn in de Sandbergzaal in Stedelijk Museum CS.

Museumdirecteur Gijs van Tuyl en galeriehouder Jorg Grimm (Grimm Fine Art) kozen voor internationaal gerenommeerde kunstenaars die affiniteit hebben met edities. De betrokken kunstenaars hebben zich bereid getoond het aankoopfonds van het Stedelijk Museum te steunen door geheel belangeloos een bijzonder blad grafiek te vervaardigen. Deze tien kunstwerken (litho’s, etsen en zeefdrukken) zijn genummerd en gesigneerd in een luxe uitgevoerde portfolio bijeenbracht en beschikbaar in een beperkte oplage van honderd stuks.

De gekozen kunstenaars passen goed bij de collectie van het Stedelijk Museum – van veel van hen toonde het museum de afgelopen jaren werk in solo- en groepstentoonstellingen en van sommige van hen heeft het museum werk ik de collectie. Door de vriendelijke prijs van het portfolio, € 10.000 (€ 1.000 per werk) ex. BTW zijn deze grote namen in de kunst nu bereikbaar voor een grote groep mensen. Met de aankoop steunt de koper niet alleen het museum, maar krijgt hij er tevens een prachtig collectors item voor terug.

De verkoop van het portfolio wordt gecoördineerd door Van Dooren Advies. 
Hebt u interesse, neemt u dan contact op met Marloes Mulder, 020 - 530 40 30 of via
marloes@vandoorenadvies.nl