Tentoonstelling — 2 nov t/m 30 dec 2003

Te zien bij Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59.

SMBA toont in het najaar twee splinternieuwe video-installaties van de jonge Argentijnse kunstenaar Sebastian Diaz Morales (1974, ComodoroRivadavia). Diaz Morales, in 2002 afgestudeerd aan de Rijksakademie, is een meester in het spel met de poëtische en experimentele kracht van het beeld. Gedurende het montageproces komt hij al improviserend tot intrigerende beeldsequenties. Op een barokke manier weet hij realiteit en fictie, verhalende en abstracte elementen in zijn videofilms samen te brengen. 

De video’s die in SMBA in première gaan zijn losjes gebaseerd op de roman Los Lanzallamas (De Vlammenwerpers) van de Argentijnse schrijver Roberto Arlt (1900-1942). Evenals in de romans van Arlt is de sfeer in Diaz Moralez’ videowerken geladen en apocalyptisch. Het materiaal voor dit nieuwe werk werd in de zomer van 2003 opgenomen in de woestijn in Patagonië. De SMBA Nieuwsbrief publiceert een tekst van Wim Peeters (Antwerpen).

Stedelijk Museum Bureau Amsterdam (SMBA) is de projectruimte van het Stedelijk Museum in het hartje van de stad en de plek voor actuele kunst uit Amsterdam. SMBA organiseert tentoonstellingen en projecten met Amsterdamse kunstenaars in een internationale context. SMBA is een platform voor artistiek experiment en een springplank voor jong talent. Eind 2003 bestaat SMBA tien jaar. In januari en februari 2004 wordt dat gevierd met het jubileumproject WE SHOW ART.

www.smba.nl