Tentoonstelling — 13 okt t/m 27 nov 2016

Vanaf 13 oktober presenteert de Amsterdamse club De School een nieuwe kunstreeks: Tijdgenoten. Muziek, performance en kunst komen samen in de nacht. Voor deze eerste editie werkt De School samen met het Stedelijk en de Frans/Algerijnse kunstenaar Mohamed Bourouissa.

Prijs
gratis
Locatie
De School, Doctor Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam
Toegang
De tentoonstelling is tot 27 november doordeweeks gratis te bezichtigen in De School van 17:00 - 21:00 en tijdens reguliere clubavonden.

Vanaf 13 oktober presenteert de Amsterdamse club De School een nieuwe kunstreeks: Tijdgenoten. Tijdens Tijdgenoten komen muziek, performance en kunst samen in de nacht met tentoonstellingen van eigentijdse kunstenaars op verschillende plekken in het pand. Voor deze eerste editie werkt De School samen met het Stedelijk en de Frans/Algerijnse kunstenaar Mohamed Bourouissa.

Het werk van Bourouissa draait om individuen en hun plaats in de maatschappij. De presentatie in De School bestaat uit drie video-installaties en een foto expositie. Zo is zijn werk Légende, te zien in de rookruimte van De School, gebaseerd op beeld van illegale sigarettenverkopers rond het Parijse metrostation Barbès.

De tentoonstelling is tot 27 november doordeweeks gratis te bezichtigen in De School van 12:00 - 21:00 en tijdens reguliere clubavonden.

In het Stedelijk Museum zelf is t/m 1 januari 2017 Mohamed Bourouissa’s tentoonstelling Horseday te zien.

Over Mohamed Bourouissa

Mohamed Bourouissa (1978, Blida, Algerije) staat bekend om zijn directe, krachtige kleurenfoto’s van jongeren en het dagelijks leven in de buitenwijken van Parijs. Bourouissa is geïnteresseerd in systemen, de manier waarop de maatschappij in elkaar zit en de wijze waarop sociale processen in gang worden gezet. Hij werkt, anders dan de klassieke geëngageerde fotograaf, altijd binnen en samen met gemeenschappen. Het werk van Bourouissa draait om individuen en hun plaats in de maatschappij. Zo is zijn werk Légende, te zien in de rookruimte van De School, gebaseerd op beeld van illegale sigarettenverkopers rond het Parijse metrostation Barbès. 

Vorig jaar kocht het Stedelijk Museum een foto en een tweeschermsvideo van aan van Bourouissa. Beide werken vormen een facet van het project Horseday (2013-heden). Dit najaar toont het Stedelijk ze als onderdeel van een door de kunstenaar vormgegeven ruimtevullende installatie.