Rondleidingen — 21 sep 2018

Gratis rondleiding op vrijdag 21 september 2018
Prijs
Gratis, entreebewijs museum niet nodig
Locatie
Verzamelen bij de Informatiebalie
Tijd
21 sep 2018, 14.30 tot 16.00
Taal
Nederlands
Toegang
Noodzakelijk. Stuur een email naar educatie@stedelijk.nl met uw volledige naam, email-adres, telefoonnummer onder vermelding van 'Gratis Onvergetelijk-rondleiding 21 september'
Er zijn 2 groepen; max. 14 personen per groep.

Ter ere van Wereld Alzheimer Dag organiseert het museum op vrijdag 21 september 2018 gratis Onvergetelijk-rondleidingen voor mensen met dementie en hun dierbaren.

Deze rondleidingen zullen in het teken staan van de tentoonstelling Amsterdam Magisch Centrum. Kunst en Tegencultuur 1967 – 1970, over Amsterdam als stad waar alles mogelijk is en waarin de beeldende kunst ingrijpend verandert. Kunstenaars verzetten zich tegen de gevestigde orde en gaan op zoek naar nieuwe podia; op straat, in tijdschriften of op tv.

Tijdens de rondleiding bekijk je samen een aantal kunstwerken waarover je met elkaar in gesprek gaat. Kennis van kunst of de periode die centraal staat in deze tentoonstelling is daarvoor geen vereiste: het genieten van kunst staat centraal. Door verhalen, herinneringen, associaties en ideeën te delen, breng je met elkaar de kunstwerken tot leven. De rondleider helpt je op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten. Het aantal plaatsen is beperkt, reserveer snel een plekje!

Voor meer informatie over Onvergetelijk Stedelijk kunt u hier terecht.

  • Marinus Boezem, Beddengoed uit de ramen van het Stedelijk Museum, 2018
  • Adri Hazevoet, Lichtshow in Paradiso, circa 1970. © Adri Hazevoet
  • Dolle Minas vieren eenjarig bestaan, Amsterdam; demonstratie voor gratis "kresjes" op de Dam; kinderen in box, 30 januari 1971, Fotocollectie Anefo/Nationaal Archief