Events — Elke zaterdag en zondag

De ideale voorbereiding op een bezoek aan de tentoonstelling Marina Abramović: sluit aan bij een introductie van 15 minuten.

Prijs
Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden. Let op: voor deze introductielezing is een starttijd niet verplicht, voor een bezoek aan de tentoonstelling wel. Boek je starttijd hier.
Locatie
Audi Zaal, 0.1
Tijd
Elke zaterdag en zondag
Taal
Nederlands
Toegang
Elke zaterdag en zondag:
14.00 – 14.15 (NL)
14.45 - 15.00 (EN)
15.30 – 15.45 (NL)
16.15 – 16.30 (EN) Let op: op zaterdag 27 april gaan de lezingen niet door i.v.m. Koningsdag.

Sluit elke zaterdag en zondag kosteloos aan bij een van onze korte introductielezingen: de ideale voorbereiding op een bezoek aan een tentoonstelling. Dit is de eerste grote solotentoonstelling in Nederland van de internationaal gelauwerde kunstenares Marina Abramović (1946, Belgrado, Servië), die in het begin van haar carrière werkte vanuit Amsterdam.

Dompel je onder in de wereld van de legendarische Marina Abramović, in het grootste overzicht ooit in Nederland! Ruim 60 sleutelwerken tonen de ontwikkeling van het indrukwekkende oeuvre van de pionier van de performancekunst in de afgelopen vijftig jaar: van haar vroege werk, dat ze maakte in het voormalige Joegoslavië en in Amsterdam, tot de baanbrekende performances met haar partner Ulay en het solowerk waar ze nog steeds actief mee is.

foto van werk Marina Abramović, 'Four Crosses: The Good (positive)' waarbij ze in de camera kijkt
Marina Abramović, 'Four Crosses: The Good (positive)', 2019 (detail). Met dank aan de Marina Abramović Archives. © Marina Abramović

De gratis introductielezingen worden mede mogelijk gemaakt door Zadelhoff Cultuurfonds

  • Zadelhoff Cultuurfonds logo