Theorie — 11, 12, 13 apr 2019

De tweejaarlijkse PACCIN Preparators Conference vindt plaats in Amsterdam. Dit programma wordt georganiseerd door PACCIN, het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum Amsterdam.
Prijs
Early-bird: €225,-*
PACCIN members: €200,-
Locatie
Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum
Tijd
11 apr 2019, 10.00 tot 17.00
11 apr 2019, 19.30 tot 21.30
12 apr 2019, 9.00 tot 17.00
13 apr 2019, 9.00 tot 17.00
Taal
Engels
Toegang
De conferentie is uitverkocht. Er wordt geen wachtlijst gehanteerd. Alle dagdelen worden opgenomen. Deze registratie kunt u later terugkijken op de PACCIN website.

OVER DE CONFERENTIE

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstverpakkingen? Hoe bouw je een duurzaam depot? Deze en andere vragen zullen centraal staan tijdens de PACCIN Preparators Conference 2019. Voor het eerst vindt deze tweejaarlijkse bijeenkomst plaats in Europa: in het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum in Amsterdam.

PACCIN (Preparation, Art handling, and Collections Care Information Network) heeft als doel een internationaal netwerk te bieden voor professionals werkzaam in het veld van beheer en behoud van kunst. De focus ligt op het delen van praktische informatie en essentiële bronnen om zo te zorgen voor een betere bescherming en behoud van objecten en collecties. Lid worden van PACCIN kan hier.

Deze tweedaagse conferentie concentreert zich op het vak van collections care. Experts en onderzoekers presenteren innovatieve benaderingen en gaan met elkaar en het publiek in gesprek over art handling en methoden om de professionalisering van het werkveld te bevorderen.

PROGRAMMA

Het programma is opgebouwd uit een keynote lezing, panelgesprekken, kortere presentaties over diverse casestudy’s. Thema’s zijn, onder anderen: nieuwe manieren van samenwerken, innovatie en duurzaamheid. Voorafgaand aan de conferentie, op donderdag 11 april, is er een dag met excursies naar verschillende depots in Nederland.

Meer informatie over het programma vindt u op de Engelstalige pagina op deze website.

REISINFORMATIE

Komt u speciaal voor dit programma naar Amsterdam?
In de directe omgeving van de drie musea, bevinden zich veel hotels. Een overzicht met suggesties vindt u hier.
CREDITS


De 2019 PACCIN Preparators Conferentie is mogelijk gemaakt door de steun van:

Hoofdsponsor:

Sponsoren:CONTACT

Stuur een e-mail naar: PrepCon2019@PACCIN.org

* Voor de early-bird prijs dient u zich te registeren vóór 1 februari 2019. Hierna betaalt u €250,-. Ticketprijs is inclusief toegang tot alle musea, lunch en een borrel. Terugbetaling en annulering: 50% van de ticketprijs tot en met vier weken voor de datum van het evenement.