Theorie — 10 feb 2019

In het kader van de tentoonstelling 'Metahaven: Earth' organiseert het Stedelijk Museum een middagprogramma met lezingen en paneldiscussies over het werk van Metahaven.
Prijs
Museumticket + €3
Locatie
Teijin Auditorium
Tijd
10 feb 2019, 15.00 tot 17.30
Taal
Engels
Toegang
Tickets

De sprekers zullen in relatie tot Metahaven verschillende onderwerpen aan bod laten komen, waaronder poëzie, (Oost-) Europese cultuur en geschiedenis, esthetiek, propaganda, politiek en massamedia. Het seminar zal bestaan uit korte lezingen en een paneldiscussie. Sprekers zijn Lesia Prokopenko (schrijver en curator, Kyiv), Natalia Sielewicz (curator MoMA Warschau), Flavia Dzodan (schrijver en criticus) en Suhail Malik (schrijver, London). Metahaven opent de middag met een gesprek met Karen Archey, curator hedendaagse kunst, time-based media voor het Stedelijk Museum Amsterdam.

METAHAVEN: EARTH

Metahaven: Earth is het eerste grootschalige museale overzicht van het werk van dit Nederlandse collectief. De tentoonstelling toont films en installaties die Metahaven sinds 2015 maakte en hun ontwikkeling en interesse in poëzie, storytelling en propaganda. Metahaven werd bekend met hun onderzoeksgerichte, conceptuele ontwerppraktijk, en maakt sinds 2015 films die wars zijn van genre, met invloeden van experimentele cinema, anime, science fiction en digitale platforms. Earth is een overzicht van films van het collectief tot nu toe, getoond naast werken op textiel en papier, waarvan enkele ook in de films voorkomen.

Metahaven, Hometown, 2018  two-channel video, 30’, color, Russian and Arabic. English and Ukrainian subtitles.  installation Earth, Stedelijk Museum Amsterdam  foto Peter Thijhuis
Metahaven, Hometown, 2018 two-channel video, 30’, color, Russian and Arabic. English and Ukrainian subtitles. installation Earth, Stedelijk Museum Amsterdam foto Peter Tijhuis

PROGRAMMA

15.00
Welkom en introductie door Karen Archey
15.10
Presentatie door Natalia Sielewiecz 
15.35
Presentatie door Lesia Prokopenko 
16.00
Korte pauze
16.15
Presentatie door Flavia Dzodan 
16.40
Gesprek met Karen Archey en Metahaven
17.10
Discussie en Q&A
17.30
Einde van het programma
18.00
Museum sluit