Workshops — 14 feb 2020

Al jaren organiseert het Stedelijk kunstenaarsworkshops voor kinderen, volwassenen jaloers achterlatend. Hier brengen we verandering in. Geoefend creatieveling of juist een beginner? Iedereen kan meedoen! 

Prijs
Museum ticket + € 3
Locatie
Studio A
Tijd
14 feb 2020, 19.00 tot 21.30
Taal
Engels

Esiri Erheriene-Essi gebruikt de grafische techniek van de Xerox-transfer onder meer voor de achtergrond van haar schilderijen. Deze workshop, onder leiding en in de stijl van Esiri, biedt de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met deze techniek.

OVER DE KUNSTENAAR

Esiri Erheriene-Essi (1982) maakt figuratieve schilderijen over alledaagse taferelen die impliciet commentaar leveren op de maatschappij en de geschiedenis. Voor de Prix de Rome 2019 maakte Erheriene-Essi recentelijk een nieuwe serie schilderijen, getiteld The Inheritance (or Familiar Strangers). Erheriene-Essi zet de gewone momenten uit het leven van zwarte mensen in de schijnwerpers. Het resultaat is een serie schilderijen waar iedereen zich mee kan verbinden en die kunnen aanzetten tot nadenken over de levens van de afgebeelde personen en de historische gebeurtenissen waar zij wellicht getuige van waren.

Esiri Erheriene-Essi, The Inheritance (or Familiar Strangers), 2019. Prix de Rome 2019. Foto: Daniel Nicolas
Esiri Erheriene-Essi, The Inheritance (or Familiar Strangers), 2019. Prix de Rome 2019. Foto: Daniel Nicolas

OVER DE PRIX DE ROME

De Prix de Rome bestaat sinds 1808 in Nederland en is de oudste en meest genereuze prijs voor beeldend kunstenaars onder de 40 jaar en architecten onder de 35 jaar. Het doel van de prijs is om talentvolle kunstenaars te traceren en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen en hun werk meer zichtbaarheid te geven. Sinds 2012 wordt de prijs georganiseerd en gefinancierd door het Mondriaan Fonds. Het fonds werkt voor de Prix de Rome 2019 samen met het Stedelijk Museum Amsterdam. De winnaar van de Prix de Rome is op donderdag 31 oktober bekend gemaakt: The Undercurrent van Rory Pilgrim. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met teksten van Sacha Bronwasser, Maarten Buser, Brenda Tempelaar en Sophia Zürcher. Deze publicatie wordt uitgegeven door Jap Sam Books. In de programmering van het Stedelijk werden recent solo-exposities opgenomen van eerdere deelnemers, zoals Magali Reus (winnaar 2015) en Saskia Noor van Imhoff (genomineerd in 2017). 

Meer info: www.prixderome.nl