Workshops — 8, 22 dec 2019

Gershwin Bonevacia, de Stadsdichter van Amsterdam, schrijft gedichten en verhalen. Hij speelt met woorden en gelooft dat iedereen kan schrijven, dus jij ook! In deze workshop maak je samen met Gershwin een gedicht bij een kunstwerk.

Prijs
€ 4,- (het museum is gratis toegankelijk voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar).
Deze workshop is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. 
Tijd
8 dec 2019, 14.00 tot 16.00
22 dec 2019, 14.00 tot 16.00
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets

In deze workshop leer je van Gershwin Bonevacia verschillende schrijfstijlen en maak jij samen met hem een gedicht bij een kunstwerk dat je zelf hebt gekozen, uit de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs. De kunstenaars in deze tentoonstelling zijn niet geboren in de stad Parijs, waar ze wel woonden toen ze de kunstwerken maakten. Hoe was dat voor deze kunstenaars en hoe voelden zij zich? Konden zij zichzelf zijn? En wat betekent dat eigenlijk?

In deze workshop denk je hier over na, maar vooral ook over jezelf. Want wie ben jij? En is dat altijd hetzelfde is, of misschien soms anders? Ben je jezelf op school? Ben je jezelf bij je vrienden? Of ben je pas écht JIJ, bij je familie?

Gershwin Bonevacia
Gershwin Bonevacia

Deze workshop is onderdeel van een serie rondom de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs en richt zich op het thema identiteit.

Bezoekers van een evenement in het Stedelijk Museum Amsterdam kunnen worden gefilmd of gefotografeerd voor journalistieke, commerciële of archiefdoeleinden. Heeft u hier bezwaar tegen, geef dat dan door aan een van onze medewerkers voorafgaand aan het programma. Als u beelden wilt laten verwijderen waarop u bent te zien, stuur dan een email naar info@stedelijk.nl.