Rondleidingen — 4 feb 2018, 3 mrt 2018, 6 apr 2018, 12 mei 2018, 23 jun 2018

Het Stedelijk ontdek je het beste in je eigen taal. Voor doven en slechthorenden organiseert het museum daarom gemiddeld eens per maand rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal, verzorgd door een rondleider die zelf doof is. Stap in de badkuip en ontdek iedere maand iets nieuws!
Prijs
€ 7,50 per persoon, inclusief entree.  Museumkaart/Stadspas gratis.
Locatie
Verzamelen bij de informatiebalie
Tijd
4 feb, 14.00 tot 15.00
3 mrt, 15.00 tot 16.00
6 apr, 19.30 tot 20.30
12 mei, 15.00 tot 16.00
23 jun, 15.00 tot 16.00
Taal
Nederlandse Gebarentaal
Toegang
Reserveren is noodzakelijk, stuur een mail naar educatie@stedelijk.nl

De rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal zijn voortgekomen uit het project Musea in Gebaren, waarmee negen Amsterdamse culturele instellingen hun aanbod toegankelijk maken voor doven en slechthorenden. Musea in Gebaren is mede mogelijk gemaakt door NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) en het Revalidatiefonds.

De rondleidingen vinden plaats in verschillende tentoonstellingen. Zie hieronder welke data bij welke tentoonstellingen horen:

Foto: Tomek Dersu Aaron

STEDELIJK BASE 

4 februari, 6 april en 23 juni

Deze Stedelijk in Gebaren rondleiding neemt je mee door de gloednieuwe collectiepresentatie van het Stedelijk: Stedelijk BASE. Stedelijk BASE beslaat de gehele nieuwe vleugel van het museum en toont een selectie van bijna 700 werken, gegroepeerd rond historische bewegingen, maatschappelijke thema's en invloedrijke kunstenaars. Rem Koolhaas maakte het unieke tentoonstellingsontwerp met stalen wanden en voor het eerst worden moderne en hedendaagse kunst en vormgeving samen getoond. Op zoek naar een spoedcursus moderne en hedendaagse kunst? Dan ben je bij deze rondleiding aan het juiste adres!

Ettore Sottsass

12 mei

Deze Stedelijk in Gebaren rondleiding neemt je mee door de eerste Nederlandse overzichtstentoonstelling van het werk van de Italiaanse vormgever Ettore Sottsass. Sottsass was onder meer actief als schilder, architect, publicist en ontwerper in zeer brede zin - van sieraden, lampen en meubelen tot zelfs een computer. In het overzicht in het Stedelijk komt de veelzijdigheid van Sottsass aan bod. Een unieke kans om zijn oeuvre in volle breedte te bewonderen.

'Ik ben een geboren buitenlander'

3 maart

Deze Stedelijk in Gebaren rondleiding neemt je mee door de thematische collectiepresentatie 'Ik ben een geboren buitenlander'. Hoe verhouden kunstenaars zich tot migratie, en op welke wijze brengen ze dit thema in beeld? Deze collectiepresentatie laat zien wat de invloed van migratie kan zijn op kunstenaars nu en in het verleden. De in 'Ik ben een geboren buitenlander' tentoongestelde werken variëren van foto's van de Nederlandse migranten die rond 1900 arriveerden op Ellis Island, New York en Surinaamse Nederlanders die zich in de jaren '70 vestigden in de Bijlmer, tot meer actuele beelden van vluchtelingen aan de kust van Zuid-Spanje.