Gallery talks — 20 jun 2018

Ter gelegenheid van de tentoonstelling De Gebroeders Djaya: Revolusi in het Stedelijk (9 juni t/m 2 september 2018), organiseert het Stedelijk Museum Amsterdam een Gallery Talk door Kerstin Winking, gastcurator van de tentoonstelling.
Prijs
€3,- (excl. entree ticket)
Locatie
Verzamelen entreegebied, rondleiding door tentoonstellingszalen
Tijd
20 jun 2018, 16.00 tot 17.00
Taal
Engels
Toegang
Tickets

De tentoonstelling is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar het werk van de Indonesische gebroeders Djaya in de collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam. De verschillende betekenislagen van het oeuvre van de Djaya’s nodigen bezoekers uit vragen te stellen over het Nederlandse koloniale verleden alsook het Indonesische antwoord erop. Tijdens deze Gallery Talk zal Kerstin vertellen over de minder in het oog springende betekenislagen van, en de verhalen en geruchten rondom het werk van deze revolutionaire kunstenaars. Ook de ‘geheime missie’ van de Djaya’s in Nederland tijdens de Indonesische revolutie (1945-1949) wordt besproken, en hun passie voor mythologie en traditionele performances. Tot slot wordt er aandacht besteed aan hun bijzondere relaties met Nederlandse en Indonesische intellectuelen.

MEER OVER DE SPREKER

Kerstin Winking werkt als onafhankelijke curator en onderzoeker in Amsterdam. Ze is vooral geïnteresseerd in kunst die geopolitieke onderwerpen kritisch uiteenzet, waarbij ze zich laat informeren door Critical Theory en postkoloniale denkbeelden. Haar onderzoeksthema’s omvatten primitivisme in moderne en hedendaagse kunst en de wijze waarop koloniale machtsverhoudingen in relatie staan tot institutionele tentoonstellingspraktijken. Ze onderzoekt de mogelijkheden van kunst als emancipatoire strategie en experimenteert met het formaat van de tentoonstellingen als middel voor kennisoverdracht. Kerstin behaalde een BA in Kunstgeschiedenis en een Onderzoeksmaster in Cultural Analysis, beiden aan de Universiteit van Amsterdam. Voor het Stedelijk Museum werkte ze onder andere aan de onderzoek- en tentoonstellingsprojecten Africa Reflected (2010), Project 1975 (2011-2012) en Global Collaborations (2013-2015). Meer informatie over haar werk is te vinden op haar website.