Gallery talks — 23 mei 2018

Het Stedelijk Museum organiseert in de maand mei drie Gallery Talks door curatoren en kunstenaars door de tentoonstelling Studio Drift: Coded Nature.
Prijs
€3,- (exclusief entreeticket)
Locatie
Verzamelen entreegebied, rondleiding door tentoonstelling
Tijd
23 mei 2018, 16.00 tot 17.00
Taal
Nederlands
Toegang
Tickets

De Gallery Talks bieden ruimte voor verdiepende gesprekken met de experts achter het tentoonstellingsconcept. Co-curator Pao Lien Djie  (inhoudelijk assistent, Stedelijk Museum Amsterdam) zal de derde en laatste rondleiding verzorgen. Aan de hand van haar kennis en expertise zal zij een aantal hoogtepunten uitlichten. 

STUDIO DRIFT: CODED NATURE

Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse duo Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe, nog nooit vertoonde werken van Lonneke Gordijn en Ralph Nauta – de oprichters van Studio Drift – te zien. Het werk van Gordijn en Nauta beweegt zich tussen disciplines als tech art, performance en biodesign. Ze snijden actuele thema’s aan als duurzaamheid, de betekenis van natuurlijke processen voor onze huidige omgeving en vraagstukken die met de toepassing van augmented reality ontstaan. Een van de meest spraakmakende werken uit de tentoonstelling is Drifter, een zwevend blok beton van vier bij twee bij twee meter. Na de wereldpremière op The Armory Show in New York in 2017 is deze magische installatie nu te zien in de IMC-zaal van het Stedelijk.

MEER OVER DE SPREKERS

Pao Lien Djie is co-curator van de tentoonstelling Studio Drift: Coded Nature, samen met Ingeborg de Roode, de conservator industriële vormgeving in het Stedelijk Museum. Eerder bekleedde zij lange tijd diverse functies bij het Nederlandse design tijdschrift Items. Zij is actief als redacteur, onderzoeker en organisator in het culturele veld en werkt aan boeken en tentoonstellingen voor diverse opdrachtgevers. 

Pao Lien Djie Foto: Carolien Glazenburg