Events — 26 jan 2020

De laatste stop van de tentoonstelling Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs is de Salon. Hier kun je jouw persoonlijke verhaal delen.

Prijs
Museumticket 
Locatie
In de tentoonstelling 'Picasso, Chagall, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs'
Tijd
26 jan 2020, 14.00 tot 16.00
Toegang
Reserveer voor deze Salon is niet nodig 

Bij de ingang van de Salon liggen formulieren met een vraag. De vraag die deze salon centraal staat is: Vertel me welke reis je hebt afgelegd om hier te komen? Over deze vraag kun je met andere bezoekers in gesprek gaan. Of je kunt voor jezelf een antwoord formuleren. In tekst of door middel van een tekening.

Voor het publieksprogramma rondom de tentoonstelling heeft het Stedelijk Museum samengewerkt met rapper en schrijver Massih Hutak. Daarin staan verhalen van hoop, liefde en strijd centraal. Niet altijd even rooskleurig, maar wel eerlijk en kwetsbaar. De Salon is één van zijn ideeën; een plek waar de verhalen vanuit het publiek verteld worden.

De Salon staat iedere maand in het teken van een andere vraag. De antwoorden op deze vragen worden verzameld door het Stedelijk, krijgen een plek op de muur en dienen ter inspiratie voor diverse kunstenaars. Deze kunstenaars zijn Gershwin Bonevacia, Massih Hutak, Rachel Rumai en Ikram El Messaoudi. Zij zijn ook te beluisteren in de audiotour bij de tentoonstelling. Aan het einde van iedere maand verwerken zij de antwoorden van het publiek tot een interventie: de Salonsessies. 

Beschrijf me welke reis je hebt afgelegd om hier te komen

Woorden zetten haar aan tot tekenen. Tijdens de Salonsessie van Ikram El Messaoudi ben je welkom om aan te schuiven bij een open inloopworkshop live painting en illustratie. Samen denk je na over de vraag en hoe je dit in een thuisgevoel kunt vatten. Leer van Ikram hoe je taal om kunt zetten in beeld en ervaar hoe Ikram te werk gaat, wanneer zij illustreert.

Deze Salonsessie is vrij toegankelijk, je hoeft dus niet te reserveren.

Ikram El Messaoudi
Ikram El Messaoudi